Diyetisyen Aslıhan Küçük Budak, neyi ne kadar yediğimizin yanı sıra nasıl tükettiğimizin de çok önemli olduğunu açıkladı. Peki hangi besinler çiğ hangi besinler pişmiş tüketilmeli? İşte detaylar...
Uzman Diyetisyen Elif Melek Avcı Dursun, insanların koronavirüs salgını döneminde yüksek kalorili Batı tarzı diyetleri tercih ettiğini ancak bu diyetlerin bağışıklık sistemini zayıflattığını söyledi.
Hem korona salgını hem de grip salgının birleşerek sağlığımızı tehdit etmesinden endişe edilen bu günlerde vücut direncimizi güçlendirmenin, iki virüsten de korunmada büyük rolünün olduğunu belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Simay Duvan, güçlü bir bağışıklık sistemi için beslenme önerilerinde bulundu.
Havaların soğumasına ve gece süresinin uzamasına bağlı olarak gece tüketilen atıştırmalık beslenme tarzı, yetersiz su tüketimi ve artan hareketsizlik kış aylarında kilo artışını kaçınılmaz hale getirebiliyor. Uzmanlar artan yağ kütlesinin birçok kronik hastalıkla ilişkili olduğu gibi bağışıklığın düşmesine de yol açabileceğine dikkat çekiyor. Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Dyt. Havva Kılınç kış ayına sağlıklı girebilmesi için tavsiyelerde bulundu.
İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Necdet Yetim, Türk kültürünün sevilen lezzeti mangalın sık yapımıyla ilgili uyarılarda bulundu. Yüksek ateşe maruz kalan yiyeceklerin aşırı tüketilmesinin doğru olmadığını belirten Dr. Necdet Yetim, "Ara sıra ender olarak yenilirse bir şey olmaz ancak sık sık yemek özellikle mide kanseri açısından sakıncalıdır" dedi.