Koronavirüs: Belçika’da virüse yakalanan doktorlardan çalışmaya devam etmeleri istendi

Koronavirüs vakalarının ve hastanede tedavi edilen Covid-19 hastalarının sayısının hızla arttığı Belçika’nın Liege kentinde doktorlardan, virüse yakalansalar da çalışmaya devam etmeleri istendi.

Şehirdeki 10 hastane, koronavirüs testleri pozitif çıkan ancak semptom göstermeyen doktorlardan işe dönmelerini talep etti.

Liege’de doktorların yaklaşık yüzde 25’inin koronavirüse yakalandıkları için çalışmadıkları bildiriliyor.

BBC’ye konuşan Belçika Tabipler Birliği Başkanı Doktor Philippe Devos, sağlık sisteminin önümüzdeki günlerde çökmesini önlemek için, semptom göstermeyen doktorlardan çalışmaya devam etmelerini isteme dışında bir seçeneklerinin olmadığını söyledi.

Doktor Philippe Devos bununla birlikte, dokotorların virüsü hastalara bulaştırma riski olduğunu da kabul etti.

Liege’de koronavirüs testi yapılan her üç kişiden birinin sonucu pozitif çıkıyor.

Kentte hastaneler hastaları başka kentlere nakletmeye ve acil olmayan diğer tüm ameliyatlartı ertelemeye başladı.

Belçika’da koronavirüs salgınında ikinci dalgayla birlikte spor salonları ve yüzme havuzları kapatıldı.

Tüm dükkanların da 22:00’de kapandığı ülkede halka açık alanlarda maske takma zorunluluğu getirildi.

Belçika Sağlık Bakanı Frank Vandenbroucke ülkenin “enfeksiyon tsunamisine” yakın olduğu uyarsında bulundu, “Yetkililer kontrolü kaybetti” dedi.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) de Pazartesi günü ülkelere, seyahat ve sokağa çıkma kısıtlamaları uygulanması çağrısı yapmış, Avrupa’da salgınla mücadele için ülke çapında kısıtlamalar gerekebileceğini açıklamıştı.

Koronavirüs

PANDEMİ NEDİR? – Pandemi nedir, ülkeleri nasıl etkiler?

Son Eklenenler

2 Yaş Altındaki Çocuklarda Antibiyotik Kullanımı Astıma Neden Oluyor

İngiltere'de yapılan 2 Yaş Altındaki Çocuklarda Antibiyotik Kullanımı araştırması Journal of Infectious Diseases dergisinde yayımlandı. Araştırmaya göre, yaşamın ilk iki yılında sık antibiyotik kullanan...

Diş İmplantı Nedir? İmplant Nasıl Yapılır? İmplant Çeşitleri ve Ameliyatı

Diş implantı, eksik dişler için çene kemiğine küçük bir ameliyatla yerleştirilen, titanyumdan üretilmiş yapay diş köküdür. Çene kemiğine yerleştirildikten sonra implantın kemikle kaynaşması beklenir....

Akalazya Hastalığı (Yutma Güçlüğü) Nedir? Belirtileri ve Tedavisi

Yunanca da gevşemez anlamına gelen ‘’Akalazya’’ yemek borusunun alt ucundaki kasları gevşeyememesi ile karakterize bir hastalık olarak tanımlanıyor. Akalazya hastalığı yaklaşık her 100 bin ile 200 bin kişide bir görülen nadir bir rahatsızlık olarak biliniyor. Yutulan gıdalar yemek borusunda yukarıdan aşağı doğru oluşan yemek borusu kasılmaları (peristaltik hareketler) ile ilerletilir. Akalazya görülen bireylerde yemek borusunun alt ucu gevşeyemediği için içindeki gıdaların mideye geçirilmesi oldukça zorlaşır. Bu akalazya belirtileri bireylerde şikayet olarak çıkıyor. Memorial Dicle Hastanesi Çocuk Cerrahisi Bölümü’nden Op. Dr. Taner Kamacı, akalazya ve merak edilenleri hakkında bilgi paylaştı.

Popüler Doktorlar

0 5 üzerinden

Dt. Ebru Sümer Ekin

Diş Hekimi
Dıyarbakir Ağiz Ve Dış Sağliği Merkezı
0 5 üzerinden

Dr. Sinem Akaydın İşleten

0 5 üzerinden

Uzm. Dr. Tzevat Tefik

Benzer İçerikler