İşte sağlıklı beslenmeye geçiş kolaylaştıran 10 adım

Çamlıca Medipol Üniversitesi’nden Diyetisyen Ramle Duzcan, Covid 19 ile mücadele ettiğimiz pandemi sürecinde önemi daha da artan sağlıklı beslenme konusunda bilgi verdi.Bireylerin sağlıklı beslenmek konusunda adım atmaları ve bunu kendi sağlıkları için yaptıklarının bilincinde olmaları gerektiğini söyleyen Diyetisyen Ramle Duzcan, “Genellikle sağlıklı beslenmeyi kilo vermek, ideal kilomuza kavuşmak için yapıyoruz. Sonrasında da eski alışkanlıklarımıza geri dönüyoruz. Sağlıklı beslenme, hayatımızın tümüne yaymamız gereken bir konu. Sağlıklı beslenirsek, sağlıklı bir vücuda sahip oluruz” dedi.

Diyetisyen Ramle Duzcan sağlıklı beslenmeye geçişte atılacak 10 etkili adımı şöyle sıraladı:

“Sağlıklı tabak modülünü benimseyin. Tabaklarınızda tüm besin gruplarına yer vererek çeşitlilik sağlayın. Ama en büyük kısmı mevsim sebzelerine ayırın.

Şeker bağımlılığından kurtulun. Kendinizde kısa süreli denemeler yaparak aslında tatlılar ve hamur işleri olmadan da hayatınızın devam ettiğini ve üstünüzden kocaman bir yükün atıldığını fark edin.

Sofranızdaki hiçbir yiyeceğe ekstra tuz atmayın. Sağlıklı bir bireyin ihtiyacından fazlasını günlük beslenmemizle karşılıyoruz, unutmayın.

11e6cabe4ec05d5e4792894ceda01631

Acıktığınızı hissettiğinizde önce su içmeyi deneyin. Vücudunuz aslında susamış olabilir. Günlük su içme alışkanlığı için zorlanıyorsanız, telefonunuza alarm kurabilirsiniz. Bu size su içmeniz gerektiğini hatırlatacak yöntemlerden biridir.

Kahvaltı öğününü ihmal etmeyin. Güne enerjik başlamanızda, gün boyu yeme kontrolünüzü sağlamada etkili olacaktır. Bu şekilde düzenli beslenmenin ilk adımını tamamlamış olacaksınız.

Katı yağlar yerine mutfağınıza zeytinyağı ekleyin. Yiyeceklerinizi haşlama, buğulama, fırınlama yaparak pişirin. Kızartmalardan uzak durun.

Mevsim sebze ve meyvelerine sofranızda yer açın.

Beyaz un ile yapılmış besinleri hayatınızdan çıkartın. Beyaz ekmek yerine tam buğday ekmeği, pirinç yerine bulgur tüketimini yaygınlaştırın.

Hazır paket ürünlerinden, gazlı içeceklerden, salam, sucuk, sosis gibi şarküteri ürünlerden sakının.

Porsiyonlarınızı küçülterek, kendinizi kontrol altına alın. Büyük yemek tabağı yerine kâsede yemek, yemek kaşığı yerine tatlı kaşığı ile yemek bu konuda size yardımcı olacaktır.”

DHA

Son Eklenenler

Zalain Nedir? Ne İşe Yarar? Kullanımı ve Yan Etkileri

Zalain krem etken maddesi olarak sertakonazol nitrat içeren deride hastalıklı olarak tanımlanan bölgeye uygulanarak lezyonların iyileşmesini sağlayan etkili bir ilaçtır. Zalain krem nedir? Zalain krem içeriği...

Mantazol Nedir? Ne İşe Yarar? Kullanımı ve Yan Etkileri

Mantazol krem, vücutta mantar enfeksiyonlarında veya egzama ile birliktelik gösteren mantar enfeksiyonlarının tedavisinde kullanılan etkili bir ilaçtır. İçerisinde izokonazol nitrat ve diflukortolon valerat bulunmaktadır. Mantazol...

Ferrum Nedir? Ne İşe Yarar? Kullanımı ve Yan Etkileri

Ferrum Hausmann Fort genellikle gebeler tarafından kullanılan ve hamilelik süresince ortaya çıkan demir eksikliğinin tedavi edilmesinde endike olan önemli ilaçlardan bir tanesidir. Etken maddesi...

Popüler Doktorlar

0 5 üzerinden

Dt. Zeynel Erdoğan

Diş Hekimi
Zeynel ERDOĞAN
0 5 üzerinden

Uzm. Dr. Mahmut Cemal Gümrü

Özel Kadıoğlu Hastanesi
0 5 üzerinden

Dt. Gökhan Seçkin

Benzer İçerikler