Gebelik testi cinsel ilişkiye girdikten ne kadar sonra yapılmalı?

Gebelik testi yaptırmak için onlarca nedeniniz olabilir. Bebek hasreti çekiyor olabilirsiniz veya bir sürprizle karşı karşıya olabilirsiniz.

Genellikle adet gecikmesiyle ortaya çıkan hamilelik için yine de en doğru sonuçlar için önce test daha sonra ise doktor kontrolü şarttır. Bugünün hamilelik testleri eskisinden çok daha gelişmiş olsa da yine de hemen test yapsanız da doğru sonucu alamazsınız.

Hamile kalmış olmak için ilişkiden bir süre sonra döllenmiş yumurtanın rahme ulamış ve yerleşmiş olması gerekir. Yumurta döllenme süreci her kadında farklı zaman dilimlerinde gerçekleşir. Kimi kadın ilişkiden kısa bir süre sonra hamile kalır, kimi kadın ise daha uzun bir süreç yaşaması gerekir.

Gebelik testi için en doğru zaman adetinizin geciktiği ilk gündür. Hamilelik testinde en doğru zaman regl döngünüzün geciktiği gündür.

Bir sonraki adetinizin ne zaman olacağını bilmiyorsanız, testi korunmasız ilişkiye girdikten en az 21 gün sonra yapın.

Günün herhangi bir saatinde toplanan idrar örneği üzerinde hamilelik testi yapabilirsiniz. Ancak, genellikle bunu sabah ilk iş olarak yapmanız tavsiye edilir.

Unutmayın, herhangi bir endişeniz varsa, doktorunuza danışmanız tavsiye edilir.

Son Eklenenler

Kaliteli Uyku Hastalıklardan Koruyor, Hastaneye Yatma Riskini Azaltıyor

Kaliteli uyku konusunda herkesin bildikleri olmakla birlikte ülkemizde kaliteli uyku uyuyabilenlerin sayısı oldukça azdır. Kaliteli uykunun vücuda sağladığı faydalar son yıllarda yapılan araştırmalar ile...

Akciğer Sönmesi Nedir? Belirtileri, Nedenleri ve Tedavisi

Akciğer sönmesi, pnömotoraks tipinde çeşitli nedenlere bağlı olarak akciğer etrafında oluşan baloncuğun patlaması sonucu hava birikmesi ile ortaya çıkan bir durumdur. Akciğer sönmesi, atelektazi ve pnömotoraks olarak iki şekilde gerçekleşebilir ancak en yaygın türü pnömotoraks tipi olandır.

Dicloflam Nedir? Ne işe Yarar? Kullanımı, Dozu ve Yan Etkileri

Dicloflam, hafif ve orta şiddette ağrı ve iltihap tedavisinde kullanılan NSAII grubu antienflamatuar bir ilaçtır. Etken maddesi olan diklofenak potasyum, osteoartrit, romatoid artrit, ankilozan...

Popüler Doktorlar

0 5 üzerinden

Ass. Dr. Tolga Akbaş

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları
0 5 üzerinden

Op. Dr. Abdulkadir Korkmaz

İzmir Ekol Hastanesi
0 5 üzerinden

Uzm. Dyt. İrem Gözütok

Özel Jimer Hastanesi

Benzer İçerikler