Evde Maske Yapımı

Koronavirüs nedeniyle maskelere aşırı bir talep oldu ve maske bulmak neredeyse imkansız hale geldi. Durum böyle olunca devlet duruma el atmış ve maske satışlarını yasaklayarak ücretli maskenin artık satılamayacağını söylemişlerdi.

Şu an itibariyle maskeler sadece ücretsiz olarak verilebilecek ve ptt üzerinden devlet herkese 1 haftalık 5 adet maskeyi ücretsiz olarak gönderecek.

Korsan atölyelerde maskelerin üretilmesi sağlık açısından da risk oluşturuyor. Bu nedenle evde yapılabilecek maske yöntemlerini sizlere aktarıyoruz.

Öncelikle Bez maskelerin 2 yaş altında çocuklar, solunum güçlüğü çekenler, bilinç kaybı yaşayabilecek kişiler veya herhangi bir sebeple maskeyi kendi imkanları ile çıkaramayacak kişiler tarafından takılmaması gerekmektedir.

Evde çamaşır makinesi ve günlük deterjan ile bez maskeleri dezenfekte etmek yeterli olacaktır. Kullanıcıların maskeyi takarken ellerini en az 20 saniye su ve sabun ile yıkayarak temizlediğinden ve çıkartırken gözlerine, burnuna ve ağzına değdirmediğinden emin olması gerekmektedir. Maske çıkarıldıktan sonra eller hemen yıkanmalıdır.

  • Maskeler bol olmamalı aynı zamanda yüzün yanlarını kapamalıdır.
  • Boyun etrafına ve başın üstüne ipler ile sabitlenmelidir.
  • Birden fazla katmanlı olmalıdır.
  • Rahat solumayı engellememelidir.
  • Çamaşır makinesinde şekli deforme olmadan ve bozulmadan yıkanabilir olmalıdır.
  • Her gün en az 60 derece suda deterjan ile yıkanarak temizlenmelidir.

Evde Basit Maske Yapma Kılavuzu

Malzeme:

  • Tişört (Pamuk oranı yüksek kumaşlar tercih sebebidir)
  • Makas

Adımlar:

tisort

tisort maske

evde maske yapimi

Son Eklenenler

2 Yaş Altındaki Çocuklarda Antibiyotik Kullanımı Astıma Neden Oluyor

İngiltere'de yapılan 2 Yaş Altındaki Çocuklarda Antibiyotik Kullanımı araştırması Journal of Infectious Diseases dergisinde yayımlandı. Araştırmaya göre, yaşamın ilk iki yılında sık antibiyotik kullanan...

Diş İmplantı Nedir? İmplant Nasıl Yapılır? İmplant Çeşitleri ve Ameliyatı

Diş implantı, eksik dişler için çene kemiğine küçük bir ameliyatla yerleştirilen, titanyumdan üretilmiş yapay diş köküdür. Çene kemiğine yerleştirildikten sonra implantın kemikle kaynaşması beklenir....

Akalazya Hastalığı (Yutma Güçlüğü) Nedir? Belirtileri ve Tedavisi

Yunanca da gevşemez anlamına gelen ‘’Akalazya’’ yemek borusunun alt ucundaki kasları gevşeyememesi ile karakterize bir hastalık olarak tanımlanıyor. Akalazya hastalığı yaklaşık her 100 bin ile 200 bin kişide bir görülen nadir bir rahatsızlık olarak biliniyor. Yutulan gıdalar yemek borusunda yukarıdan aşağı doğru oluşan yemek borusu kasılmaları (peristaltik hareketler) ile ilerletilir. Akalazya görülen bireylerde yemek borusunun alt ucu gevşeyemediği için içindeki gıdaların mideye geçirilmesi oldukça zorlaşır. Bu akalazya belirtileri bireylerde şikayet olarak çıkıyor. Memorial Dicle Hastanesi Çocuk Cerrahisi Bölümü’nden Op. Dr. Taner Kamacı, akalazya ve merak edilenleri hakkında bilgi paylaştı.

Popüler Doktorlar

0 5 üzerinden

Dt. Veli Özgen Öztürk

Diş Hekimi
Adnan Menderes Ünıversıtesı Dış Hekımlığı Fakültesı
0 5 üzerinden

Uzm. Dr. Ahmet Eskiocak

Ankara Üniversitesi
0 5 üzerinden

Dr. Turgay Han

Özel Rumeli Hospıtal

Benzer İçerikler