Bütün gece mışıl mışıl uyuyacaksınız! Hızlıca uykuya dalmanın 4 yolu

Daha hızlı uykuya dalmanıza ve sağlıklı uyumanıza yardımcı olacak sırt kaslarının rahatlaması için birkaç basit ama etkili püf noktası topladık.

1) Pawanmuktasana veya rüzgardan kurtulma pozu, bir dakika içinde tüm omurgayı, özellikle alt sırt ve uylukları rahatlatır. Ek olarak, bu yoga pozu bağırsağın çalışmasını düzenler.

1

Nasıl yapılır?

Sırt üstü yatın ve rahatlayın.
Dizlerini bük.
Nefes alırken ellerinizi öne doğru uzatın ve dizlerinizi sarın.
Nefes verirken dizlerinizi karnınıza bastırarak sarın.
Diyaframın çalışmasına odaklanarak derin nefes alın. Nefes alırken bacaklarınız gövdenizden uzaklaşır ve nefes verirken ona yaklaşırlar. Bu pozisyonda 8-10 nefes – yaklaşık 1 dakika kalın.

2) Bu pozisyon bacakları ve sırtı dinlendirir, göğsü açar ve yatmadan önce akciğerlerin oksijenle doymasını sağlar.

2

Nasıl yapılır?

Duvara veya yatağın ucuna katlanmış bir yastık yerleştirin.
Üzerine uzanın, kalçanızı duvara veya yatağın ucuna doğru bastırın ve ayaklarınızı duvara doğru kaldırın.
Kollarınızı yanlara doğru açın ve göğsünüzü açmaya çalışın. Rahatlayın ve sakince nefes alın. Bu pozda 1-2 dakika kalın ve ardından bacaklarınızı indirin.

3) Dalga egzersizleri sırtınızı daha da fazla gevşetmenizi sağlar – yüzey katmanlarının altında bulunan omurganın derin kaslarına “gelirler”. Alıştırma iki adımdan oluşur:

3

Aşama 1: Sırt üstü yatın ve bel ve boynunuzun altına küçük rulo havlular koyun.
Mümkün olduğunca rahat kalarak ayaklarınızı bir yandan diğer yana sallayın. Aynı zamanda boynunuzu ve sırtınızı zorlamadan başınızı iki yana sallayın. Hareketler, hangisi sizin için daha uygunsa, aynı yönde veya tersi yönde döndürülebilir.
Tamamen gevşemeye çalışın ve omurganız boyunca titreşim dalgasını hissedin. Egzersizi 1 dakika yapın.

Aşama 2: Karnınıza, kollarınız yanlarınıza, ayak parmaklarınız yatağa uzanın ve alnınızın altına bir yastık veya havlu koyun.

Ayaklarınızı bir yandan diğer yana sallayın ve dalganın tüm gevşemiş vücudunuza nasıl iletildiğini hissetmeye çalışın. Hareketleri 1 dakika boyunca yapın.

4) Bu egzersizi yatmadan önce düzgün bir şekilde yaparsanız, uykuya dalmak gerçekten çok kolay olacaktır.

4

Nasıl yapılır?

Sırt üstü uzanın, bacaklarınızı hafifçe ayırın ve avuç içlerinizi yukarı kaldırın. Katlanmış bir havlu veya yastığın kenarını başınızın ve boynunuzun altına koyun.

Ayak parmaklarınızdan başlayıp başınızın üst kısmıyla biten vücudunuzu aşağıdan yukarıya doğru yavaş yavaş gevşetin. 20 solunum döngüsü yapın, yavaş yavaş nefes alıp vermeyi uzatın ve sonra onları kontrol etmeyi bırakın istediğiniz gibi nefes alın. Akan düşüncelerinizi izleyin, ancak onlara konsantre olmaya çalışmayın.

Son Eklenenler

20’lik Diş Ağrısı Neden Olur? 20’lik Diş Çekimi Sonrası Ne Yapılmalıdır?

Halk arasında akıl dişi olarak adlandırılan ve üçüncü azı dişleri şeklinde de ifade edilen 20’lik dişler, genellikle 17 -25 yaş aralığında çıkan, toplamda 4 adet olarak tamamen sorunsuz bir şekilde çıkan üçüncü ve son azı dişleridir. Bazı bireylerde yarım ya da tam gömülü şekilde çıkan 20'lik dişler özellikle çenedeki yer yetersizliğine bağlı olarak bölgedeki diş etinde kızarıklık, şişlik, lenf hassasiyeti, ağrı veya ağız açmada kısıtlılığa sebep olabilir. Bilinenin aksine 20 yaş dişlerinin her durumda çekilmesi gerekmez. Herhangi bir ağrıya sebep olmadan çiğneme işlevine yardımcı olabilir. Ancak özellikle yarısı çıkan, gömülü, çürük ve diş eti enfeksiyonuna yol açan 20’lik dişlerin çok vakit kaybetmeden çekilmesi gerekir. 

Coraspin Nedir? Ne İşe Yarar? Kullanımı ve Yan Etkileri

Coraspin (asetilsalisilik asit), steroid olmayan ağrı kesiciler grubundan bir ilaçtır. Pıhtılaşma engelleyici özelliği ile kalp ve damar hastalığı riski taşıyan hastalarda damar tıkanıklığı, kalp...

Ecopirin Nedir? Ne İşe Yarar? Kullanımı ve Yan Etkileri

Ecopirin (asetilsalisilik asit), steroid olamayan antiinflamatuar grubundan, pıhtılaşma engelleyici bir ilaçtır. Etkin maddesi asetilsalisilik asit, trombositlerin kümeleşmesini engelleyerek çalışır. Özellikle kalp ve damar hastalığı...

Popüler Doktorlar

0 5 üzerinden

Dr. Tuba Akbayram

Dahiliye
0 5 üzerinden

Dr. Abdullah Özkan

ASM Meydan Aile Sağlığı Merkezi
0 5 üzerinden

Dr. Adnan Almas

Sağlık Bakanlığı Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim Ve Araştırma Hastanesi

Benzer İçerikler