Aylık Arşiv: Eylül, 2020

Tek kaynak yoğurt değil! Lahana turşusu ve kefir tüketmek de…

"Probiyotikler" kavramının tanıtımı, Élie Metchnikoff'a atfedilir. Çalışmasında, yoğurt tüketen Bulgar köylülerinin genel olarak daha uzun yaşadığını belirten Élie, 1907'de probiyotik yiyecekler yiyerek bağırsak florasını iyileştirmenin ve kötü bakterileri yararlı bakterilerle değiştirmenin mümkün olduğunu öne sürdü. O zamandan beri, farklı araştırmacılar probiyotiklerin sağlığımızın çeşitli yönlerini olumlu yönde etkileyebileceğini kanıtladılar.

Bağışıklık sistemini güçlendirmek için C vitamini ve çinko!

Pandemi sürecinde koronavirüse karşı en büyük silahın bağışıklık sistemini güçlü tutmaktan geçtiğini söyleyen uzmanlar, limon, portakal, bergamot gibi bitki kabuklarını kaynatıp tüketmenin yararlı olabileceği görüşünde. Özellikle kronik hastalığı olanlar ve gebeler gibi özellikli gruplarda yer alan kişilere uyarıda bulunan Prof. Dr. Gülçin Kantarcı, bu ürünleri tüketmeden mutlaka hekime danışmaları gerektiğinin altını çizdi.

Taşikardi bir dakikadan daha kısa sürede nasıl durdurulur?

Çoğumuz kalbimizin göğsümüzde daha hızlı atmaya başladığı duyguyu biliriz. Artan kalp atış hızıyla başa çıkmanıza yardımcı olacak iki basit ama etkili yöntem sunuyoruz.

Stresi azaltıyor, bağışıklığı güçlendiriyor; ama! 1 kase aşureyi yakmak için…

Aşure, barındırdığı vitamin, mineral, proteinler ve posa ile tam bir sağlık deposu olsa da içine konulan şeker miktarıyla aşırı tüketildiği takdirde tehdit unsuru haline gelebiliyor. Bağışıklığı güçlendirmeden stresi azaltmaya birçok faydası olan aşure ile ilgili uyarılarda bulunan Beslenme ve Diyet Uzmanı Fatma Turanlı, 1 kase aşureyi yakmak için yapılması gerekenlerden de bahsetti.

Yatmadan önce mutlaka süt içmenizi gerektiren nedenler!

Süt harika bir besin kaynağıdır, kemikleriniz için sağlıklıdır ve uyumadan önce içerseniz daha da fazla faydası vardır. Örneğin, daha hızlı uykuya dalmanıza, gece yarısı uyanmadan sağlıklı uyumanıza ve hatta kilo vermenize yardımcı olabilir!

Don't miss