Aylık Arşiv: Ekim, 2020

Su içerken PH değerine dikkat! Alkali sular tüketirseniz…

Su vücudun en önemli kimyasal bileşeni ve beslenmenin temel taşı olma özellikleriyle hayatın vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Sağlık ve vücut açısından önemli faydaları bulunan suyla ilgili nelere dikkat etmek gerektiğini söyleyen uzmanlar, dışarıdan aldığımız sularda nelere bakılması gerektiğini anlattı.

İnmeyi önlemek mümkün! Uzmanlardan hipertansiyon uyarısı

İnme ve felç gibi en büyük engellilik durumunun yaşanmasına neden olan beyin damarlarında yaşanan tıkanıklık ya da beyin kanaması kardiyovasküler hastalıklar ve kanserden sonra üçüncü ölüm sebebi olarak biliniyor. Ancak uzmanlar bu sorunları erken tanımanın ve önlem almanın kişilerin hayatını kurtaracağını ve sakatlık derecesini düşüreceğini söylüyor.

Koronavirüs tedavisinde ölüm oranını düşürüyor!

ABD'de koronavirüs tedavisinde aspirin kullanılan hastaların ölüm riskinin yüzde 47 düştüğü ortaya çıktı. Konuyla ilgili açıklama yapan Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Alpay Azap, ürkiye'de salgının en başından bu yana hastalarda aspirin kullanıldığını söyledi.

Divertiküler hastalık belirtilerine dikkat! Karın bölgesinde şiddetli ağrı varsa…

Kolonda gizli tehlike olarak bilinen divertiküller, kendini balonlaşma şeklinde gösteriyor. Divertikül belirtileri uzun yıllar kendini göstermezken bir anda ortaya çıkabiliyor. Karın ve pelvik bölgesinde şiddetli ağrı, hassasiyet ve hafif ateşle belli eden divertiküler hastalık belirtileri, kişinin hayat kalitesini oldukça düşürebilecek şiddette gelişebilen ‘ataklar’ halinde ortaya çıkabiliyor.

İyi bir seksin püf noktası onda gizli! Mutlaka deneyin…

Doğal afrodizyak kaynaklarından yararlanarak seks hayatınızı canlandırabilirsiniz. Beslenme ve Sağlık Koçu Elaina Lo, seks hayatınızı ateşleyecek 5 besini anlattı, buyursunlar.

Don't miss