Atatürk Havalimanı’na Hastane Yapılıyor

Koronavirüs vakalarının ülkemizde çok hızlı bir şekilde artması ile mevcut hastanelerin doluluk oranı artarken yoğun bakımlarda doluluk oranı %63 – %64 seviyelerine geldi. Yoğun bakımların ve hastanelerin dolması durumunda İtalya ve İspanya’da ki gibi hastalar koridorlarda veya çok kalabalık odalarda kalmak zorunda kalacaklar ve malesef ki vefat sayısı çok hızlı bir şekilde artmaya başlayacak.

İlk önce İstanbul Büyükşehir Belediye başkanının ortaya attığı öneri olan ” Atatürk Hava limanı hastane olsun ” önerisi ilgi gördü ve Cumhurbaşkanının açıklaması ile buraya hastane yapılacağı açıklandı.

Cumhurbaşkanının açıklaması ile bir tanesi Atatürk Havalimanına bir tanesi Sancaktepe’ye olmak üzere iki tane bin yataklı hastane inşaat edilecekti. Cumhurbaşkanının açıklaması sonrasında çalışmalar hızlı bir şekilde başladı.

Atatürk Havalimanı Hastane inşaatı Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü’ne ait alanda başlamış durumda. Hastanenin çok kısa sürede tamamlanması planlanıyor.

Çin, İtalya ve İspanya’da gördüğümüz gibi aynı alanda bin yatak bulunmayacağı da açıklandı. Atatürk Havalimanı ve Sancaktepe’ye yapılan hastanelerde her yatak ayrı odada olacak. Bu durumda bin odalı hastane yapılmış olacak.

Atatürk Havalimanı hastane inşaatı çok hızlı bir şekilde başladı ve iş makineleri Atatürk Havalimanı arazisine sevk edilerek hafriyat ve kazım işlerine başlanmış oldu. Hastane inşaatından ilk fotoğraflar gelmeye başladı.

Atatürk Havalimanı Hastane
Atatürk Havalimanı Hastane

 

Atatürk Havalimanı Hastane
Atatürk Havalimanı Hastane
Atatürk Havalimanı Hastane
Atatürk Havalimanı Hastane

Atatürk Havalimanın yapılan hastanenin kısa sürede faaliyete girmesi ile özellikle koronavirüs hastalarına hizmet vereceği belirtildi. Koronavirüs salgını ortadan kalktığında hastaneler faaliyete devam edecek ve kapanmayacak. Böylelikle İstanbul bin yataklı iki hastaneye daha kavuşmuş olacak.

Hastane İnşaatı Videosu:

Son Eklenenler

2 Yaş Altındaki Çocuklarda Antibiyotik Kullanımı Astıma Neden Oluyor

İngiltere'de yapılan 2 Yaş Altındaki Çocuklarda Antibiyotik Kullanımı araştırması Journal of Infectious Diseases dergisinde yayımlandı. Araştırmaya göre, yaşamın ilk iki yılında sık antibiyotik kullanan...

Diş İmplantı Nedir? İmplant Nasıl Yapılır? İmplant Çeşitleri ve Ameliyatı

Diş implantı, eksik dişler için çene kemiğine küçük bir ameliyatla yerleştirilen, titanyumdan üretilmiş yapay diş köküdür. Çene kemiğine yerleştirildikten sonra implantın kemikle kaynaşması beklenir....

Akalazya Hastalığı (Yutma Güçlüğü) Nedir? Belirtileri ve Tedavisi

Yunanca da gevşemez anlamına gelen ‘’Akalazya’’ yemek borusunun alt ucundaki kasları gevşeyememesi ile karakterize bir hastalık olarak tanımlanıyor. Akalazya hastalığı yaklaşık her 100 bin ile 200 bin kişide bir görülen nadir bir rahatsızlık olarak biliniyor. Yutulan gıdalar yemek borusunda yukarıdan aşağı doğru oluşan yemek borusu kasılmaları (peristaltik hareketler) ile ilerletilir. Akalazya görülen bireylerde yemek borusunun alt ucu gevşeyemediği için içindeki gıdaların mideye geçirilmesi oldukça zorlaşır. Bu akalazya belirtileri bireylerde şikayet olarak çıkıyor. Memorial Dicle Hastanesi Çocuk Cerrahisi Bölümü’nden Op. Dr. Taner Kamacı, akalazya ve merak edilenleri hakkında bilgi paylaştı.

Popüler Doktorlar

0 5 üzerinden

Dr. Kübra Gündüz Baltacı

Diş Hekimi
0 5 üzerinden

Dr. Haluk Özünlü

0 5 üzerinden

Dt. Ezgi Gülüm

Benzer İçerikler